Carrière verandering

TALENT4SUCCESS

Een passende vervolgstap

Werk is voor veel mensen een belangrijk onderdeel in hun leven. Het motiveert, brengt plezier en geeft betekenis. Maar op dat lange carrièrepad ligt er wel eens een obstakel in de weg. Een onverwachte reorganisatie bijvoorbeeld, of het gevoel vast te zitten in een functie. Dan is het tijd voor verandering, tijd voor een nieuwe stap.

Maar ja. Hoe dan? Bij wie? En wat wil ik eigenlijk? En wat betekent dit voor een werkgever?  

Bij Talent4Success weten we als geen ander wat er allemaal komt kijken bij het pad naar ander werk. We zijn al jaren toonaangevend als het over loopbaanbegeleiding en outplacement-programma’s gaat. Altijd persoonlijk en met een duidelijk doel: het vinden van nieuw werkplezier

Loopbaanbegeleiding en outplacement

 • Ziet u bij uw huidige werkgever geen kans op vooruitgang?
 • Wilt u het eens in een andere branche proberen?
 • Een frisse start maken na een professionele tegenslag?
 • U ambieert iets anders, maar heeft nog geen concreet plan?

Wij geven carrières weer de glans die ze verdienen. Samen bespreken we uw huidige situatie, formuleren nieuwe doelstellingen, zoomen in op uw vaardigheden en brengen de mogelijkheden één voor één in kaart. Deze analyses ondersteunen we bovendien met assessments. U staat waarschijnlijk versteld hoe u met deze professionele heroriëntatie uw eigen potentieel leert ontdekken

Ook hier staat persoonlijke begeleiding centraal. Waar de ene medewerker geholpen is bij een elevator-pitch training, heeft iemand anders meer baat bij het voorbereiden van een sollicitatiegesprek. Hoe u zich presenteert en antwoord geeft op lastige vragen bijvoorbeeld.

Naast deze intensieve één-op-één-begeleiding biedt ons online portal 24/7 toegang tot relevante informatie over verschillende loonbaanthema’s. Ook kunt u hier meedoen aan onze live webinars en workshops.

Snelle navigatie

ALTIJD DICHTBIJ

Met meer dan 40 locaties in de Benelux, zitten wij altijd dichtbij...

Groepsoutplacement

Uw bedrijf moet een groot aantal medewerkers laten afvloeien. Een groepsontslag dus en dat is best intensief. Soms zelfs ook emotioneel. Wij ondersteunen u van A tot Z bij het organiseren van een sociaal aanvaardbaar afvloeiingsplan. Dit is maatwerk met één voornamelijk doel: voor medewerkers snel een nieuwe baan vinden die bij hen past. Het is dé manier om een vaak toch wel vervelende periode af te sluiten.

Ons programma is gebaseerd op een 3-stappenplan.

 1. Oriëntatie: we bestuderen de situatie, voeren assessments uit en analyseren de individuele kansen.
 2. Mobilisatie & kwalificatie: we bereiden uw medewerkers voor op een nieuwe baan, met de inzet van een sollicitatietraining, seminars en webinars bijvoorbeeld. Dit kan individueel en in groepsverband.
 3. Plaatsing: onze loopbaanconsultants hebben jarenlange ervaring en kennen veel bedrijven in de regio. We benaderen die actief met passende voorstellen, ook als er geen openstaande vacatures zijn.

Executive outplacement

Eén van uw top-executives wordt uit zijn of haar taken ontheven. Het vervolg van deze stap vraagt om een professioneel begeleidingsplan. Talent4Success heeft hier ruime ervaring mee. We bieden uw voormalige senior managers dan ook intensieve ondersteuning bij het vinden van een nieuwe, passende functie.

We doen dat met:

 • De inzet van zeer ervaren loopbaanconsultants, professionals die eerder leidinggevende functies hebben bekleed
 • Een persoonlijk plan van aanpak
 • Een internationaal netwerk van bedrijven
 • Een groothoekperspectief, zodat we zoveel mogelijk scenario’s in beeld krijgen
 • Wetenschappelijk bewezen assessments- en beoordelingsinstrumenten

Re-integratie

Uw medewerker kan een poosje niet aan de slag, als gevolg van een ziekte, conflict op het werk of burn-out. Ander passend werk in het bedrijf zelf blijkt nog even niet mogelijk. Wat nu?

In Nederland zijn werkgevers verantwoordelijk voor de re-integratie van medewerkers. Daarvoor gelden strikte regels. Zo stelt het UWV dat u een compleet en correct re-integratiedossier opbouwt met:

 • Plan van Aanpak
 • Probleemanalyse
 • Verslagen
 • Evaluaties

Toegegeven, zo’n dossier kan best complex zijn. Zeker als u hier geen ervaring mee heeft. Een ervaren partner die u tijdens dit re-integratieproces met raad en daad bijstaat, is dan ook geen overbodige luxe.

Wet verbetering Poortwachter

In Nederland kennen we de Wet Verbetering Poortwachter, die erop gericht is om langdurig ziekteverzuim tegen te gaan. In hoeverre is uw bedrijf daarop ingericht? Wij brengen het hele traject, vanaf de eerste ziektemelding, voor u in kaart. Aan de hand van een uitgebreide checklist beoordelen we alle medische en arbeidsdeskundige aspecten, de correctheid van de termijnen en overige beoordelingscriteria.

Re-integratie spoor 2 procedure

Is de medewerker eenmaal toe aan re-integreren en bestaat er geen zicht meer op een structurele hervatting binnen de eigen organisatie? Dan koppelen we hem of haar aan één van onze loonbaanconsultants. Dat is iemand uit de eigen regio, die de lokale arbeidsmarkt goed kent. Samen inventariseren we de mogelijkheden en beperkingen. Vervolgens stellen we een actieplan op.

 • Wat zijn de gewenste functie, branche en regio om weer aan de slag te gaan?
 • Welke opleiding is daar eventueel voor nodig?

In deze fase voeren we ook een assessment uit. De begeleiding is altijd één-op-één. Pragmatisch, maar vooral ook betrokken. Onze loopbaanconsultant helpt bij het opstellen van brieven en het updaten van een cv, oefent het sollicitatiegesprek en zet een sterk eigen netwerk in.

Partnerprogramma’s voor expats

Een expatavontuur slaagt alleen als de internationale medewerker zich in het nieuwe land thuis voelt. Dat geldt uiteraard ook voor de andere leden van het gezin. Hoe snel kan een echtgenoot bijvoorbeeld aan werk komen?

Speciaal voor deze groep biedt Talent4Success partnerprogramma’s aan. We begeleiden de echtgenoten van expats in het vinden van een nieuwe baan in de Benelux. Dat doen we aan de hand van een drie-stappen programma, dat verder wordt toegespitst op de persoonlijke behoeften van de partner zelf. Kunnen werken zorgt ervoor dat ook deze groep echtgenoten zich vaak sneller thuis voelt.

Omscholen

Er zijn mensen die hun baan verliezen door automatisering. Anderen willen na zoveel jaar gewoon wel eens wat anders. Omscholen is dan één van de opties. Dat hoeft niet negatief te klinken, het biedt voor mensen juist nieuwe kansen.

Wilt uzelf of uw medewerker een heel ander vak leren? Misschien gaat het wel meer om het bijspijkeren van specifieke kennis, bedoeld om weer aan de slag te kunnen. Talent4Success is er ook voor advies over omscholing. Zo zorgen we ervoor dat mensen niet langs de zijlijn komen staan, maar actief blijven meedoen in de maatschappij.