Waarom zou uw organisatie investeren in een loopbaancoach?

Een loopbaanverandering kan een uitdaging zijn, en werknemers kunnen een tunnelvisie hebben bij het herkennen van de overdraagbare vaardigheden waarover ze beschikken, vooral oudere personeelsleden die al lange tijd in dezelfde functie zitten.

Wat zijn de voordelen van de inzet van een loopbaancoach?

Een loopbaancoach kan leidinggevenden helpen overdraagbare vaardigheden te ontdekken en helpen deze op hun cv te zetten. Dit lijkt misschien overbodig, maar deze praktische vaardigheden zijn misschien al heel lang niet meer gebruikt.

Een coach zal helpen bij het verkennen van de carrièremogelijkheden, ook die welke misschien nog niet eerder zijn overwogen. De loopbaancoach is er ook om uw werknemer te helpen een plan op te stellen en stappen te zetten naar een nieuwe baan.

Herinnert u zich uw eerste sollicitatiegesprek nog? Sollicitatiegesprekken kunnen overweldigend zijn, vooral als je er lange tijd geen hebt gehad. Een loopbaancoach zal helpen om werknemers voor te bereiden en verschillende scenario’s te oefenen, waardoor de kans op een nieuwe functie toeneemt.

Als je succesvol bent geweest in je sollicitatie en gesprek, zal een goede loopbaancoach je ook begeleiden bij salaris- en contractonderhandelingen.

Een loopbaancoach is niet alleen gunstig voor werknemers, maar ook voor uw organisatie, werknemers zullen zich gewaardeerd voelen en dankbaar zijn voor de ontvangen hulp en assistentie, wat de reputatie van de organisatie ten goede komt.

Hier bij Talent4Success bieden wij wereldwijd coaching en outplacement diensten aan. Neem voor meer informatie vandaag nog contact met ons op.