Talentontwikkeling – het herkennen van talent binnen uw organisatie

Toekomstige talentbehoeften van uw organisatie

Wanneer u de toekomstige talentbehoeften van uw organisatie evalueert en in kaart brengt, is het van cruciaal belang dat u uw huidige talentpool niet over het hoofd ziet. Traditioneel kijken organisaties naar buiten voor nieuwe medewerkers en adverteren ze slechts minimaal intern. Het indienen van interne functies via e-mail, of het posten ervan op uw intranet is niet genoeg om talent binnen de organisatie aan te trekken om van functie te veranderen. Maar naarmate uw bedrijfsbehoeften evolueren, kan het intern herkennen van talent een enorm gat opvullen.

.

De toekomstige werkgelegenheid

U weet dat een groot aantal functies de komende jaren niet meer nodig zal zijn. Zou iemand in een van deze functies bereid zijn zich om te scholen? Naast het intern adverteren van een functie moet een organisatie haar werknemers laten zien dat ze bereid zijn hen te ondersteunen bij hun interne loopbaanontwikkeling. Het aanbieden van begeleiding, training en open gesprekken met hun lijnmanagers is een goede stap voorwaarts.

.

Talenten herkennen

De volgende stap is het vermogen om talent en hiaten in talent binnen uw organisatie te herkennen. Het creëren van een cultuur van talentontwikkeling en voortdurend leren kan afschrikwekkend lijken, maar er zijn manieren om dit eenvoudiger te maken dan u misschien denkt. Met de opkomst van millennials en gen Z in het arbeidsproces, zult u merken dat uw werknemers meer in staat zijn om te leren, flexibeler zijn en meer openstaan voor nieuwe mogelijkheden. HR en managers moeten echter volledig inzicht hebben in de vaardigheden van hun werknemers, hun ambities en interesses, en hen de middelen bieden om hun doelen, en die van het bedrijf, binnen de organisatie te realiseren.

.

Het gebruik van technologie is een uitstekende manier om de vaardigheden en doelstellingen van werknemers op te sporen en te analyseren. Het aanbieden van kleine opdrachten of projecten, begeleiding en het aanmoedigen van werknemers om vaardigheden te verbeteren en nieuwe dingen te leren, zal een cultuur creëren die nodig is om interne mobiliteit van talent te bevorderen.

.

Voordelen van talentontwikkeling

Er zijn veel voordelen verbonden aan het verbeteren van uw talent ontwikkelingsstrategie, zoals lagere wervingskosten, kortere inwerktijden en een enorme toename van de retentie en betrokkenheid van uw medewerkers. U beschermt ook uw merkreputatie door minder verloop en bespaart geld door het vermijden van ontslagvergoedingen. Als werknemers weten dat hun organisatie oog heeft voor hun toekomst en nieuwe en uitdagende functies aanbiedt, zullen werknemers meer teruggeven en neemt hun betrokkenheid toe. Investeren in een goed gestructureerde, krachtige talentontwikkelingsstrategie kan leiden tot een veel duurzamere organisatie met de mogelijkheid en expertise om mee te bewegen met de natuurlijke golfbewegingen van het bedrijf, waardoor uw talent kan meegroeien met uw organisatie in plaats daarvan de organisatie te verlaten.

.

Als uw organisatie baat zou kunnen hebben bij het ontwikkelen van uw talentontwikkelingsstrategie, neem dan vandaag nog contact met ons op.