Redeployment in de detailhandel

Nu veel winkels hun deuren sluiten omdat ze alleen nog online opereren of helemaal sluiten, worden in het kader van reorganisaties veel werknemers ontslagen. Als onderdeel van de exitstrategie staan HR-afdelingen voor de uitdaging om werknemers elders in te zetten.

.

Inzicht in de vaardigheden

Als onderdeel van het outplacementproces is het van vitaal belang om goed te kunnen begrijpen over welke vaardigheden werknemers beschikken en wat hun ambities zijn voor de volgende fase van hun loopbaan.

.


Voor mensen met goed ontwikkelde vaardigheden in de detailhandel zijn er nog steeds volop mogelijkheden, en hoewel werknemers vroeger misschien klantgericht werkten, is het goed mogelijk dat er in andere delen van de organisatie klantadviseurs worden aangesteld als de winkelketen alleen nog maar online werkt. En hoewel de detailhandelssector er somber uitziet, zien sommige detailhandelszaken een positieve toename van de vraag, zoals doe-het-zelfzaken en supermarkten, en sectoren zoals de autohandel zullen in de nabije toekomst blijven bestaan.

.

Veel van de vaardigheden die in de detailhandel worden opgedaan, zijn overdraagbaar naar andere bedrijfstakken. Een outplacementcoach kan met de werknemers samenwerken om deze vaardigheden te identificeren en te maximaliseren en om geschikte functies te helpen vinden, zelfs buiten de detailhandelsector. Een outplacementcoach kan ook advies geven over het opbouwen van zelfvertrouwen en een werknemer helpen in te zien wat zijn capaciteiten zijn buiten zijn huidige functie. Het schrijven van een curriculum vitae en het aanleren van sollicitatievaardigheden horen ook in dit plan thuis.

.

Herplaatsing

De overstap van de ene functie naar de andere geeft retailers de kans om personeelsleden met ervaring en kennis van het bedrijf te behouden. Verkoopadviseurs die op de winkelvloer hebben gewerkt, begrijpen de behoeften van klanten vaak beter dan werknemers op het hoofdkantoor en voor een organisatie is dit onbetaalbare informatie om te kunnen groeien.

.

Als u op zoek bent naar een herplaatsingsstrategie voor uw organisatie, neem dan vandaag nog contact op met Talent4Success.