Carrière Verandering

Een carrière opbouwen in één rechte lijn is niet meer van deze tijd. Of u nu barst van het talent of niet: wilt u hogerop komen, dan moet u bereid zijn onbekende paden te bewandelen, onverwachte koerswijzigingen en lastige obstakels het hoofd te bieden; bijvoorbeeld als u tegen uw wil het bedrijf moet verlaten.

Zo’n keerpunt in u carrière is het juiste moment om de balans op te maken. Wat zijn eigenlijk uw sterke punten en wat hebt u professioneel gezien in uw mars? Als u dat weet, kunt u een plan van aanpak maken voor uw carrière verandering. Talent4Success is marktleider in de Benelux op het gebied van loopbaan- en outplacementbegeleiding en helpt u in no-time aan veelbelovende nieuwe perspectieven.

Loopbaan begeleiding

Bent u vastgelopen in uw carrière en op zoek naar een nieuwe uitdaging?

Met Talent4Success hebt u de juiste partner gevonden om uw carrière een boost te geven. U kunt met een frisse blik de nieuwe koers van uw loopbaan uitstippelen, wij helpen u op weg naar een betere toekomst – met langetermijnsucces.

Een impasse omzetten in groei

Wanneer is het de moeite waard uw carrière onder de loep te nemen?

  • Als u bij uw huidige werkgever geen kans op vooruitgang meer ziet;
  • Als u van branche wilt veranderen of op zoek bent naar nieuwe verantwoordelijkheden;
  • Als u een frisse start wilt maken na een professionele tegenslag.

Met onze loopbaanbegeleiding bent u de concurrentie, waar u mee te maken krijgt als u gaat solliciteren, te slim af. U bent er zeker van dat u de juiste beslissing neemt voor uw carrière op lange termijn.

Een nieuwe koers van uw carrière

Samen met onze ervaren loopbaanconsultants brengt u uw huidige professionele situatie en uw sterke punten in kaart. Vervolgens koppelt u daar specifieke persoonlijke doelstellingen aan. We zoeken samen het ideale pad voor uw toekomstige loopbaan en gaan met u systematisch op zoek naar uw droombaan.

Compact loopbaanadvies: de volgende stap in uw carrière

Ons compact loopbaan begeleidingsprogramma is opgebouwd uit in totaal negen uur advies met daarnaast drie maanden toegang tot de online portal van Talent4Success, Horizon. De consultancy is onderverdeeld in vijf uur persoonlijk advies van uw loopbaanadviseur en vier uur webinars.

Kwalitatieve beoordeling en professionele doelstellingen

We analyseren uw huidige situatie, waarbij we uitgaan van uw professionele successen, prestaties en ervaring. Samen bepalen we uw persoonlijke situatie en op basis daarvan stellen we uw ideale werkomgeving en de uiteindelijke professionele doelstellingen vast.

Sollicitatiedocumenten

U ontwikkelt samen met ons een uitgebreid curriculum vitae en zorgen we ervoor dat u tijdens sollicitatiegesprekken overtuigend overkomt. Ook kijken we met welke andere documenten u uw sollicitatie extra kracht bij kunt zetten.

Voorbereiding sollicitatiegesprek

We helpen u om het benodigde zelfvertrouwen op te bouwen voor een geslaagd sollicitatiegesprek. We zorgen ervoor dat u zich op de juiste manier presenteert en de juiste indruk maakt. U leert alles wat u moet weten over hoe een sollicitatiegesprek in zijn werk gaat. Dankzij deze grondige voorbereiding weet u hoe u het juiste antwoord geeft op kernvragen en andere lastige vragen.

Extra loopbaan begeleiding

Werken aan uw carrière kan op elk moment, overal ter wereld. Met onze online portal Horizon hebt u toegang tot de verschillende databanken, waarmee u specifiek kunt zoeken naar interessante werkgevers in de branches en regio’s van uw voorkeur. Bovendien krijgt u met onze ondersteuning toegang tot de verborgen arbeidsmarkt. U kunt ook gebruikmaken van onze e-learningprogramma’s om uw vaardigheden op het gebied van management, persoonlijke productiviteit, communicatie, software (Office) en commerciële vaardigheden te verbeteren.

Spijker uw kennis van zaken bij met onze live webinars. Leer van alles over “het schrijven van een winnend curriculum vitae”, “(online) sollicitatievaardigheden”, “efficiënt netwerken”, “onderhandelingsvaardigheden” en tal van andere boeiende loopbaanthema’s.

[_/su_spoiler]
Individueel outplacement

Als een van de meest vooraanstaande deskundigen op het gebied van outplacement- en loopbaanbegeleiding kan Talent4Success u helpen om uw carrière zo snel mogelijk weer op de rails te krijgen en een nieuwe werkkring te vinden die aansluit op uw interesses en vaardigheden. Dankzij onze jarenlange ervaring en onze diepgaande kennis van de arbeidsmarkten, zowel van de huidige markt als van toekomstige ontwikkelingen, hebben we een unieke concurrentiepositie waar u uw voordeel mee kunt doen.

Aan de slag met uw carrière verandering

We beginnen met een diepgaande analyse van uw mogelijkheden. We bepalen samen wat uw sterke punten zijn en analyseren uw loopbaanontwikkeling tot dusver. Onze loopbaanconsultants houden tevens rekening met uw persoonlijke wensen, specifieke omstandigheden en uw motivatie. We ondersteunen onze analyse met psychologische tests. U zult versteld staan als u ziet hoe u met zo’n professionele heroriëntatie uw eigen potentieel kunt ontdekken. Wij leren u hoe u uw profiel kunt versterken, uw bronnen kunt aanboren en uw kracht effectief kunt inzetten. Zo leert u weer in uw eigen kwaliteiten geloven en vergroot u uw zelfvertrouwen.

Effectief de arbeidsmarkt op met outplacement

Hierna bepalen we samen de mogelijke scenario’s voor de volgende stappen van uw carrière en houden we de potentiële doelsectoren en functies tegen het licht van uw persoonlijke verwachtingen. Onze loopbaanconsultants geven u met hun uitgebreide kennis van de verschillende branches en de markt een realistische kijk op uw kansen op de arbeidsmarkt. Dankzij ons hechte netwerk van contactpersonen in een groot aantal sectoren zijn wij als geen ander in staat kansen te herkennen, en dan niet alleen de mogelijkheden in de open arbeidsmarkt, maar ook de vacatures waarvoor (nog) geen reclame wordt gemaakt. Zodra we route van uw voorkeur in kaart hebben gebracht, brengen we de strategie in de praktijk. In nauwe samenwerking met uw consultant stelt u een actieplan voor uw carrièreswitch op. U bepaalt de reikwijdte en het tempo waarin u aan de slag wilt gaan, evenals de activiteiten die u wilt ondernemen.

Met Talent4Success bent u er zeker van zijn dat u de juiste beslissingen neemt om uw professionele carrière snel en duurzaam weer op de rails te krijgen. Onze uitzonderlijk hoge slagingspercentages en klanttevredenheid getuigen van onze effectiviteit. We helpen u met te vinden van een duurzame vervolgstap van uw carrière die echt bij u past.

Carrière verandering: duurzame loopbaanbegeleiding

We coördineren uw sollicitatiebrieven en persoonlijkheid grondig, zodat uw vaardigheden het beste tot hun recht komen. Na de sollicitatiebegeleiding, training en feedback kunt u elke situatie die zich tijdens de sollicitatieprocedure voordoet het hoofd bieden. Dat geldt in een later stadium ook voor een eventueel bezoek aan een assessmentcenter. U kunt tevens op de steun van uw ontslagadviseur rekenen tijdens de voorbereiding op contractonderhandelingen en de beoordeling van de daarop aangeboden voorwaarden.

Groepsoutplacement

Groepsontslag is de juiste oplossing als uw bedrijf een groot aantal werknemers moet laten afvloeien. Wij ondersteunen u bij het organiseren van een sociaal aanvaardbaar afvloeiingsplan en maken voor uw ontslagen werknemers de weg vrij voor nieuwe, betrouwbare carrièremogelijkheden.

Groepsontslag: rechtvaardig en maatschappelijk aanvaardbaar

Ons groepsoutplacement-programma’s bevat instrumenten en methoden die gewoonlijk ook worden ingezet voor individueel begeleiding aan gekwalificeerde specialisten en leidinggevenden. Dit programma is gebaseerd op een driestappenplan: oriëntatie, mobilisatie & kwalificatie en plaatsing.

Oriëntatie betekent dat u zich richt op de stand van zaken, kwalitatieve assessments en een gepersonaliseerde arbeidsmarktanalyse uitvoert. Mobilisatie heeft betrekking op alle aspecten waar uw boventallige medewerkers baat bij hebben tijdens de voorbereiding op een nieuwe baan. Gerichte kwalificatie kan de vooruitzichten voor het plaatsen van een groot aantal medewerkers aanzienlijk verbeteren. De laatste fase van ons concept is de plaatsing zelf. Hierbij profiteren we van de jarenlange ervaring en grondige sectorexpertise van onze specialisten, die bekend zijn met de verschillende toegangswegen tot de arbeidsmarkt.

Met onze systematische aanpak, die wij over een lange periode voortdurend hebben geoptimaliseerd, vinden onze klanten over het algemeen een nieuwe baan in ongeveer de helft van de tijd die het hen zou kosten zonder ons advies.

Het doel is dat uw medewerkers zo snel mogelijk voet aan de grond krijgen op de arbeidsmarkt. Met onze uitstekende kennis van de regionale arbeidsmarkten en onze integratie in regionale netwerken verkeren wij in de ideale positie om contact op te nemen met bedrijven in de regio. Wij helpen uw medewerkers snel en betrouwbaar een nieuwe baan te vinden die hun op het lijf geschreven is.

Informatie voor bedrijven
Groepsoutplacement - voor bedrijven

Voor de meeste werknemers die onvrijwillig hun huidige werkkring moeten verlaten, heeft het vinden van een nieuwe baan de hoogste prioriteit. Hoe eerder ze in een nieuwe, gelijkwaardige functie worden geplaatst, hoe minder problematisch het “rouw proces” waarschijnlijk wordt, en dat geldt voor alle betrokkenen. Als marktleider met jarenlange ervaring op het gebied van outplacement gaan we deze uitdaging op een professionele, resultaatgerichte manier aan. Samen met u ontwikkelen we een transparant, levensvatbaar en op maat gemaakt afvloeiingsplan.

Deze strategie betekent tijdens het volledige overgangsproces een merkbare ontlasting voor uw HR-personeel. Wij bieden u een totaaloplossing met al onze talent management oplossingen, compleet met vergaande ondersteuning bij al uw vraagstukken. We organiseren voor uw leidinggevenden seminars over de ontslagaanzegging en bereiden u voor op de gespreksvoering met de betrokken werknemers.

Snel op weg naar een nieuwe baan met groepsoutplacement

Het uiteindelijke doel van onze outplacement programma’s is om uw werknemers zo snel mogelijk te ondersteunen bij het vinden van een geschikte baan. Hiervoor werken ze hard aan nieuwe carrièremogelijkheden, zowel individueel als in groepssessies. Samen bepalen we hun professionele doelstellingen en eventuele bijbehorende kwalificaties. Bovendien bieden we uw medewerkers de mogelijkheid deel te nemen aan workshops en webinars over specifieke onderwerpen. Daarmee verwerven ze meer diepgaande kennis over de onderwerpen die in de individuele sessies zijn besproken, wordt de uitwisseling met andere collega’s bevorderd en oefenen ze met nieuwe vormen van gedrag.

Samen met uw medewerkers ontwikkelen we een sollicitatiestrategie en bereiden we professionele sollicitatieformulieren voor. We benaderen actief bedrijven in de regio en pluizen de arbeidsmarkt uit. We vergelijken open vacatures met profielen van de sollicitanten en maken passende voorstellen. Onze consultants ondersteunen uw medewerkers tijdens de gehele sollicitatieprocedure, inclusief de voorbereiding op en een afsluitend gesprek na de sollicitatie.

[_/su_spoiler]
Informatie voor ondernemingsraden
Groepsoutplacement - voor ondernemingsraden

Wanneer ontslag onvermijdelijk is, is de outplacement dienstverlening van Talent4Success uw eerste stap naar een sociaal aanvaardbare ontslagprocedure. Samen met u – dat wil zeggen: de ondernemingsraad en het management van het bedrijf – werken we aan een rechtvaardige afvloeiingsregeling voor alle belanghebbenden en ontwikkelen we reële vooruitzichten voor de professionele toekomst van de getroffen werknemers.

Vertrouw op Talent4Success en profiteer van onze jarenlange ervaring op het gebied van outplacement dienstverlening. Met onze steun vinden uw collega’s binnen de kortste keren een nieuwe baan die past bij hun kennis en vaardigheden.

Samen met onze consultants op zoek naar oplossingen

Op basis van onze analyse van de specifieke randvoorwaarden van uw organisatie en de persoonlijke situatie van uw medewerkers ontwikkelen we een transparant en duurzaam afvloeiingsplan, waarin ook eventuele overheidssubsidies worden opgenomen. U profiteert van de gedegen ervaring die we in onze jarenlange outplacement dienstverlening hebben opgedaan.

[_/su_spoiler]
Senior Executive Outplacement

Als het nodig is een van uw topexecutives van zijn taken te ontheffen, ondersteunen wij u professioneel met een exclusief, op maat gesneden reeks van outplacement diensten. Als marktleider in de Benelux op het gebied van carrière verandering kunnen we bogen op jarenlange ervaring bij het ontslag van senior executives met een jaarsalaris van meer dan 150.000 euro. Wij bieden uw voormalige senior managers intensieve en individuele ondersteuning om snel een nieuwe, passende functie te vinden.

Exclusieve loopbaan begeleiding voor senior executives

Voor een kwalitatieve beoordeling en observatie van de loopbaanontwikkeling van uw senior executives hanteren we in eerste instantie een groothoekperspectief om een zo breed mogelijk aantal alternatieve scenario’s in beeld te krijgen. Bovendien maken we gebruik van wetenschappelijk bewezen assessments- en beoordelingsinstrumenten om te achterhalen waar uw leidinggevende in uitblinkt en wat hem motiveert. Samen met onze consultant brengt uw topman in deze fase de doelstellingen en positionering in kaart die de basis vormen voor de gehele communicatiestrategie. Vervolgens bieden we alle mogelijke persoonlijke ondersteuning om de uitdagingen die met de sollicitatieprocedure en de uiteindelijke plaatsing gepaard gaan het hoofd te bieden.

Dit geldt eveneens voor loopbaanadvies aan een topmanager, een directeur, een commissaris of een manager. Onze consultants voor senior executives kunnen zich goed in hen verplaatsen, omdat ze zelf jarenlang in diverse sectoren met succes leidinggevende functies hebben bekleed. Uit eigen ervaring kennen ze de individuele behoeften van senior executives en begrijpen ze de eigenaardigheden van de professionele wereld waarin uw seniors zich bewegen.

Het opzetten en gebruikmaken van netwerken

Werken met een ambitieus contactennetwerk speelt een beslissende rol in het loopbaanadvies van senior executives, topmanagers en directeuren. Samen met uw leidinggevende werken we aan een persoonlijk plan met contactpersonen. Daar komen de waardevolle contactpersonen van Talent4Success op nationaal en internationaal niveau nog bij.

Re-integratie 2e spoor

Re-integratie spoor 2 (2e spoor) start wanneer er sprake is van langdurig ziekteverzuim, waardoor de medewerker zijn eigen werk niet meer kan uitvoeren. U heeft helaas ook geen ander passend werk voor de medewerker. Een vervelende situatie, dus wat kunt u doen?

Wetgeving re-integratie spoor 2

Als werkgever bent u verantwoordelijk voor de re-integratie van uw medewerkers. U moet zich daarbij houden aan de eisen van het UWV, waaronder het opbouwen van een compleet en correct re-integratiedossier. Dit re-integratiedossier bestaat onder andere uit een Plan van Aanpak, Probleemanalyse, verslagen en evaluaties. Dit kan complex zijn. Wij kunnen u adviseren over de (financiële) risico’s en het voorkomen daarvan in de twee ziektejaren (of langer) dat u verantwoordelijk bent voor de re-integratie van uw medewerkers.

Wet Verbetering Poortwachter

De Wet Verbetering Poortwachter is in het leven geroepen om langdurig ziekteverzuim tegen te gaan. Om u te ondersteunen bij het beheersen van uw financiële risico’s bij langdurig ziekteverzuim/arbeidsongeschiktheid, bieden wij voorafgaand aan ieder re-integratie spoor 2 traject een onderzoek aan dat gericht is op het gehele Poortwachter traject vanaf de eerste ziekmelding tot het moment dat wij betrokken worden in het proces.

Hierbij worden de medische en arbeidsdeskundige aspecten, de correctheid van de termijnen van de Wet Verbetering Poortwachteren overige beoordelingscriteria in de re-integratie spoor 2 begeleiding (die het UWV hanteert voor de RIV toets) beoordeeld aan de hand van een uitgebreide checklist.

De re-integratie spoor 2 procedure
Voorafgaand aan de start van het re-integratie spoor 2 traject kunnen u en uw medewerker een vrijblijvende kennismaking met de coach uit uw regio aanvragen. Daarna start het traject met een uitgebreid intakegesprek met de medewerker. Hierin wordt een inventarisatie gemaakt van zijn mogelijkheden.

In het tweede gesprek wordt een actieplan opgesteld, waarin onderwerpen als gewenste functie, branche, regio en benodigde opleidingen worden gespecificeerd. Een assessment behoort tot de mogelijkheden om te ontdekken welk baan of beroepsrichting passend is voor de medewerker. Vervolgens vindt een verkenning van de arbeidsmarkt plaats.

Een medewerker wordt individueel begeleid door één coach. Onze aanpak in de gesprekken is pragmatisch. Zowel de medewerker als de coach zoeken naar vacatures en creëren samen zoveel mogelijk kansen. De coach adviseert bij het opstellen van brieven en CV. Daarnaast oefent hij met de medewerker sollicitatiegesprekken, presentatietechnieken en netwerken.

Digitale ondersteuning

We bieden 24/7 toonaangevende technologie voor mensen die onderweg zijn.
Of het nu gaat om een nieuwe baan, het starten van uw eigen onderneming of een mogelijk vervroegd pensioen, “Horizon” is het online portaal van Talent4Success dat tijdens een carrière verandering goed van pas komt.

Met “Horizon” krijgt u toegang tot exclusieve vacaturebanken en informatie over recruiters en werkgevers, zodat u een goed beeld krijgt van de markt. Bovendien kunt u deelnemen aan e-learningcursussen waarin alle aspecten van een carrière verandering worden belicht en kunt u gebruikmaken van tal van instrumenten en technieken waarmee u uw volgende carrièredoel haalt.

Levenslange banden

Na het beëindigen van een van onze loopbaanbegeleidingsprogramma’s krijgt de “Horizon” gebruiker automatisch levenslang toegang tot het T4S Alumni-portaal. Op deze alumni-website staat uitgebreide informatie over het transitieproces voor wie nog in een overgangsfase zit en informatie over loopbaan begeleiding voor wie zijn carrièredoel al heeft bereikt.

Met meer dan 40 locaties in de Benelux, zitten wij altijd dichtbij...

Ontdek waar u ons
kunt vinden >

Onze internationale partners

Talent4Success beschikt over strategische samenwerkingsverbanden met wereldwijde partners.