Kennis recruitment en arbeidsvoorwaarden veelgevraagd

Jaarlijks stelt LinkedIn vast wat de top 25 meest gevraagde vaardigheden zijn op LinkedIn. Naar welke kandidaten, met welke vaardigheden zijn recruiters het meest op zoek?

LinkedIn heeft dit per land bepaald en kan zo uiteraard ook een overall top 25 opmaken.
De top 3 meest gevraagde vaardigheden ziet er in Nederland als volgt uit:

    1. Statistische analyse en datamining
    1. Zoekmachinemarketing (SEO en SEA)
  1. Data engineering en data warehousing

HR en recruitment
Ook voor HR-professionals is er goed nieuws. Vorig jaar al stond de vaardigheid recruitment op positie 5. Dit jaar is dat slechts een fractie lager en staat recruitment op positie 7. Opvallend is dat in de wereldwijde ranglijst recruitment net buiten de top 25 valt en op plaats 26 staat.

Nog een teken dat de arbeidsmarkt aantrekt en dat werkgevers weer meer moeite gaan doen om medewerkers vast te houden is dat specialisten arbeidsvoorwaarden veelgevraagd zijn. De vaardigheid HR benefits and compensation staat op positie 8 in de Nederlandse ranglijst.

Uiteraard zijn ook HR-professionals met analytische vaardigheden gewild, gezien deze top 3.

ICT
Recruiters die zich bezighouden met de werving van personeel met bepaalde ICT-vaardigheden zullen veel concurrentie op de arbeidsmarkt ondervinden. Zowel de Nederlandse als de wereldwijde ranglijst worden door (specifieke) ICT-vaardigheden gedomineerd. Voorbeelden daarvan zijn Java development, Mobile development en Algorithm design.

Minder marketing
Op de wereldwijde ranglijst staat Marketing Campaign Management op positie 3. Deze komt in de Nederlandse versie niet voor. Sowieso was er in 2015 minder belangstellling voor marketingvaardigheden in Nederland. Zo stonden in de ranglijst van 2014 nog Social Media Marketing en Online Marketing. Deze zijn afgelopen jaar uit de top 25 weggevallen.

Conclusie
Recruiters, en dan vooral recruiters die gespecialiseerd zijn in het werven van (specifieke) ICT’ers, en HR-professionals met kennis van arbeidsvoorwaarden hebben een gunstige arbeidsmarktpositie.

(Bron: LinkedIn)