HR Planning tips voor 2022

Januari is begonnen, de feestdagen zijn voorbij en de meesten onder ons zijn weer aan het werk. Voor HR-directeuren is dit het moment om te beginnen met plannen voor 2022…

.

Analyseer bedrijfsdoelstellingen
Om operationeel te blijven is het een van de meest primaire uitdagingen voor HR om voor voldoende personeel te zorgen. HR-afdelingen moeten echter inzicht hebben in de doelstellingen van het bedrijf – of het nu gaat om groei in het komende jaar of een koerswijziging – omdat dit zal bijdragen aan de toekomstige personeelsplanning en ervoor zal zorgen dat de juiste mensen met de juiste vaardigheden worden aangenomen.

.

Intern talent beoordelen en evalueren
Nu er veel vacatures zijn, is het een mooie gelegenheid om uw huidige personeelsbestand te evalueren en na te gaan welke vaardigheden zij hebben of willen leren. Deze informatie zal u niet alleen in staat stellen plannen te maken voor het komende jaar, maar kan ook voorkomen dat u nieuw personeel moet werven.

.

Een andere manier is het implementeren van een intern talent management systeem, een systeem dat voortdurend het talent in kaart brengt, interne mogelijkheden en kansen benadrukt voor medewerkers om te evalueren, te veranderen en bij te scholen om ervoor te zorgen dat ze op één lijn zitten met de bedrijfsdoelstellingen. Ons platform, dat wordt geleverd door Fuel50, stimuleert talent als geen ander door de aandacht te vestigen op vaardigheden waar nu en in de toekomst vraag naar is en door de behoeften van het bedrijf in kaart te brengen, zodat het personeel gedurende langere tijd inzetbaar blijft.

.

Personeelsbehoeften voorspellen
Als u ervoor kiest de lijnmanager te beoordelen, moet u, nadat u het interne talent hebt geanalyseerd, een 12-maandenstrategie opstellen – er kunnen pieken zijn; er is dan meer personeel nodig of er is een kans om de productiviteit in het algemeen te verhogen door werknemers te voorzien van vaardigheden en training. 2022 kan echter een uitdaging blijken te zijn om een nauwkeurige prognose te handhaven, er zijn veel variabelen van personeelstekorten tot en met voorraadproblemen. Het is daarom de moeite waard uw prognoses maandelijks te herzien.

.

Opleidingsprogramma’s & voordelen
Zoals veel HR-teams over de hele wereld weten, is er momenteel een tekort aan personeel. Door huidige personeelsleden de juiste opleiding en arbeidsvoorwaarden aan te bieden, zorgt u ervoor dat ze langer blijven. HR-afdelingen moeten nu meer dan ooit beschikken over 12-maandelijkse opleidingsstrategieën die gericht zijn op bijscholing.

.

2022 wordt vermoedelijk opnieuw een uitdagend jaar, maar door nu al uw HR-strategie voor het komende jaar uit te stippelen, kunt u uw personeelsbehoeften van tevoren plannen.

.

Bezoek onze website door op de volgende link te klikken voor meer informatie over Talent4Success / Career Star Group en onze diensten.