Hoe kunnen organisaties de juiste “tone of voice” vinden om talent aan te trekken en werknemers te behouden?

De wijze waarop in een organisatie wordt gecommuniceerd, is van vitaal belang om uw medewerkers in hun kracht te zetten, nieuw talent aan te trekken en huidige medewerkers te behouden. De juiste benadering moet inclusief zijn, vertrouwen wekken en de standpunten van uw medewerkers, het bestuur en de samenleving weerspiegelen.

Wat zijn de voordelen van een duidelijke communicatie in uw organisatie?
Personeelsleden voelen zich gewaardeerd, vooral de jongere generatie – die deel wil uitmaken van het grotere geheel en bijdraagt aan het vormgeven van de toekomst van de organisatie. Het creëren van een “tone of voice” die alle belanghebbenden aanspreekt, zorgt ervoor dat niemand buitengesloten wordt.

Leidinggevenden moeten volledig achter uw strategie staan, omdat dit het belang ervan als onderdeel van uw bedrijfscultuur benadrukt. Uw werknemers zullen zich gewaardeerd voelen en minder bang zijn om ideeën te delen en eerder geneigd zijn misstanden in vertrouwen te nemen. Werkculturen die een uitstekende en samenhangende manier van communiceren hoog op hun prioriteitenlijst hebben staan, hebben meer kans om personeelsleden te behouden.

Beloon personeelsleden die bereid zijn hun eigen stem te gebruiken om de organisatie te verbeteren.

Schroom niet om uw boodschap ook extern te gebruiken – werkzoekenden zullen, voordat ze naar een nieuwe functie solliciteren, vaak uw website of beoordelingssites en uw sociale media bekijken.

Nu meer dan ooit verwachten werknemers dat hun organisatie deel uitmaakt van een bredere beweging die positieve impact aanmoedigt en waarden heeft die de bredere samenleving vertegenwoordigen. Behoort toonzetting tot uw strategie? Laat het ons weten!