Hoe beloont u uw werknemers met de feestdagen?

Met de feestdagen in aantocht willen veel werkgevers hun werknemers belonen voor hun harde werk, maar hoe doet u dat op een eerlijke manier? En welke alternatieven zijn er als uw organisatie de operationele kosten wil beperken?

Behandel uw werknemers als individuen
Ten eerste is het belangrijk om bij het aanbieden van incentives uw werknemers als individuen te erkennen. De ene medewerker wordt misschien gedreven door een dinerbon, terwijl een andere medewerker liever een extra vrije dag krijgt. Incentives zijn alleen effectief als ze uw werknemers een duwtje in de rug geven en uw dankbaarheid tonen.

Hoe komt u erachter wat uw werknemers willen? Als organisatie kunt u een bedrijfsbrede enquête houden om na te gaan wat uw werknemers waarderen als incentives en beloningen, of lijnmanagers kunnen één-op-één gesprekken voeren met hun teamleden.

Erken de prestaties van uw werknemers bij het belonen
Als u wilt dat uw beloningssysteem succesvol is en erkend wordt als een stimulans, is het van vitaal belang dat u iedereen individueel behandelt en degenen die verder zijn gegaan anders beloont.

Welke werknemersbeloningen kunt u aanbieden?
Extra vrije dag – waarom beloont u uw werknemers die in hun functie hebben uitgeblonken niet met een extra vakantiedag? Ze kunnen de dag doorbrengen zoals ze willen, of dat nu op een strand is, een cocktail drinken of extra tijd doorbrengen met hun gezin.

Een bedankje in het openbaar – we krijgen allemaal graag erkenning voor het werk dat we doen, dus wie zou het niet geweldig vinden als hun inspanningen bedrijfsbreed worden erkend door een lijnmanager of directeur. Dit kan via interne berichten, bedrijfsbrede e-mails/nieuwsbrieven of zelfs tijdens een evenement.

Geldelijke prikkels – nu de kosten van levensonderhoud de pan uit rijzen, worstelen veel van uw werknemers wellicht met de kosten van alledaagse boodschappen.

Welke incentives geeft u uw werknemers deze feestdagen?