De uitdagingen van carrière verandering voor Executives

Sommigen gaan er misschien van uit dat hoe meer ervaring iemand heeft in zijn rol en op de werkvloer, hoe makkelijker het voor hem zal zijn om een nieuwe positie te vinden. Voor senior executives die met ontslag te maken krijgen, kan het echter even lastig, en soms nog moeilijker zijn, dan voor degenen die nog niet zo lang actief zijn op de arbeidsmarkt.

.

C-Suite executives moeten goed worden begeleid, omdat zij bij het zoeken naar hun volgende stap met een aantal uitdagingen worden geconfronteerd. Ze hebben behoefte aan inspiratie en steun.

.

Met welke uitdagingen worden C-Suite executives geconfronteerd bij hun carrièreverandering?

Veel leidinggevenden hebben hun functie al lange tijd uitgeoefend, en hebben dus lange tijd geen sollicitatiegesprekken gevoerd, geen curriculum vitae opgesteld en geen netwerken voor het vinden van een nieuwe carrière gecreëerd. Een gebrek aan digitale contacten is een enorme tegenslag op de huidige arbeidsmarkt. Hun vaardigheden kunnen zeer specifiek zijn voor een organisatie en velen vinden het moeilijk om hun successen te beoordelen.

.

Al deze problemen zijn relatief eenvoudig op te lossen als hun werkgever outplacement aanbiedt; de belemmeringen kunnen echter groter zijn dan alleen dit. Bij een baan op C-suite-niveau wordt, zoals hierboven vermeld, uitgegaan van een bepaalde mate van veronderstelling ten aanzien van hun capaciteiten, hun harde en zachte vaardigheden. Als executives moeite hebben om sollicitatiegesprekken te voeren en de essentiële contacten te leggen die ze nodig hebben voor een succesvolle volgende carrière stap, wordt hun zoektocht naar een nieuwe baan alleen maar moeilijker.

.

Het doorlopen van het ontslagproces gaat gepaard met veel stress en onzekerheid. De psychologische impact van ontslag kan niet over het hoofd worden gezien, en werknemers van alle niveaus moeten worden ondersteund in deze lastige periode in hun leven.

.

Ondersteuning van uw leidinggevenden

Wij hechten veel waarde aan de emotionele steun die werknemers nodig hebben, maar ook aan de meer praktische en functionele aspecten van ondersteuning bij de loopbaanverandering. We hebben gemerkt dat executives over de hele wereld met dezelfde problemen te maken hebben en beoordelen hun capaciteiten om effectief te netwerken om op een soortgelijk niveau solide carrièrestappen te kunnen maken.

.

Netwerken voor Executives

Onze Global Executive Community is een netwerk van wereldwijde C-Suite executives die elkaar ondersteunen bij hun loopbaanverandering, door hun ervaringen, contacten en kennis te delen met andere executive level coaches. Via dit netwerk hebben we een aantal belangrijke gebieden geïdentificeerd waar executives moeite mee hebben en met de ondersteuning van een executive coach, stellen wij onze executives in staat om zich op deze gebieden te verbeteren. Het hebben van een netwerk van gelijken om veilig en vertrouwelijk vraagstukken direct te bespreken resulteert in een positievere kijk op hun toekomst en toekomstperspectieven.

.

Outplacementprogramma’s zijn tegenwoordig op grote schaal beschikbaar voor alle niveaus binnen een organisatie, en dat is tegenwoordig een beproefde methode. Verschillende niveaus, net als verschillende leeftijden en generaties, vereisen echter een verschillende aanpak.

.

Bent u op zoek naar een ervaren partner op het gebied van executive outplacement, neem dan vandaag nog contact op met Talent4Success.