De toekomst van de hybride werkplek 2022

In een post-covid wereld keert het personeel weer terug naar kantoor. Meer werknemers willen van thuis uit werken om te besparen op de stijgende brandstofkosten en werk gerelateerde persoonlijke uitgaven in het licht van de duizelingwekkende inflatie. Veel werknemers kiezen voor een werkgever die de mogelijkheid biedt om hybride of zelfs volledig op afstand te werken. Welk beleid moet uw organisatie dus voeren? Wat zal de toekomst zijn van hybride werken?

Wat zijn de voordelen voor organisaties om het hybride model in te voeren?
Er zijn veel voordelen verbonden aan het implementeren van een hybride model, organisaties kunnen besparen op kantoorruimte en geld besparen op huurcontracten, energierekeningen en dagelijkse operationele kosten. Door hybride werken aan te bieden kunt u de gezondheid en het welzijn van uw werknemers verbeteren, omdat ze niet meer elke dag hoeven te pendelen of een lange rit naar kantoor hoeven te maken, waardoor ze meer tijd met hun dierbaren kunnen doorbrengen.

Maar hoe zit het met de productiviteit?
Verschillende onderzoeken hebben aan het licht gebracht dat de productiviteit toeneemt. Uit een recent onderzoek van het CIPD bleek dat in december 2020 een derde (33%) van de werkgevers zei dat thuiswerken de productiviteit of efficiëntie van hun organisatie had verhoogd. Echter, toen in oktober/november 2021 werd gevraagd naar meer thuis/hybride werken, zei meer dan twee vijfde (41%) dat deze nieuwe manieren van werken dit hadden verhoogd. U kunt het volledige onderzoek hier lezen.

En die teambesprekingen?
Wie heeft gezegd dat teambesprekingen niet op Teams of Zooms kunnen plaatsvinden? Het bestellen van die vrijdagse traktaties om bij uw medewerkers thuis te laten bezorgen, stimuleert nog steeds de samenwerking en toont waardering.

Wat vinden werknemers van hybride werken?
Hoewel sommigen liever naar kantoor gaan, is de meerderheid van de werknemers voorstander van hybride werken en beschouwt dit als een essentieel onderdeel van hun contract. Organisaties die deze flexibiliteit niet bieden, kunnen moeite hebben om nieuw talent aan te trekken. Of u het nu leuk vindt of niet, de hybride werkplek is een blijvertje en organisaties die voor een proactieve aanpak kiezen zullen succesvoller zijn dan degenen die zich tegen de verandering verzetten.

Talent4Success biedt een breed scala aan diensten, waaronder outplacement, coaching en workplace transformation.

Meld u hier aan om op de hoogte te blijven van Talent4Success De toekomst van de hybride werkplek 2022.