De juiste competenties voor uw volgende medewerker

De afgelopen jaren is de behoefte aan sterkere ‘zachte’ competenties gegroeid en dat zal zo blijven. Ervaring en professionele vaardigheden verliezen (in sommige beroepen) hun waarde. Meer mensen werken op afstand of op een hybride manier en er wordt minder zakelijk gereisd. Veel functies bestaan niet meer omdat “bots” ze overnemen.

Hier zijn de topvaardigheden waar u naar moet zoeken voor uw volgende medewerker:

 1. Empathie
  Empathie is een belangrijke kwaliteit voor leidinggevenden. De werkplek richt zich meer op individuele behoeften, en het begrijpen van die behoeften, dan op het bedrijf in zijn totaliteit. Empathie is een van de belangrijkste vaardigheden om te bezitten. Het is het vermogen om niet alleen vragen te stellen, maar om te weten welke vragen er gesteld moeten worden aan elk individu om het beste antwoord te krijgen. Het is het vermogen om die antwoorden te beoordelen en effectieve oplossingen te bedenken die bij die persoon passen. Het is een vaardigheid die moeilijk te beoordelen is, dus HR-teams moeten manieren bedenken om iemands empathievaardigheden te onthullen en te zien hoe die op de werkplek kunnen worden toegepast.
 2. Communicatie
  Dit is en blijft belangrijk. Het vermogen om op alle niveaus, culturen en landen te communiceren is zo belangrijk. Vooral in deze tijd waarin we verdeeld en ontheemd zijn. Technologie bindt ons en toch kunnen we nog steeds virtuele conferenties bijwonen in plaats van persoonlijke. Het vermogen om zowel verbaal als non-verbaal (virtueel en persoonlijk) effectief te communiceren is een geweldige vaardigheid om naar te zoeken.
 3. Zelfmotivatie
  Als de pandemie ons iets heeft geleerd, dan is het wel hoe we gemotiveerd kunnen blijven na uren zonder frisse lucht (en misschien in de nabijheid van onze dierbaren!) Veel mensen hadden hier echter moeite mee – en het is niet iets wat ze op school leren! Leren om zelfgemotiveerd te zijn is een echte vaardigheid die veel organisaties nodig hebben om succesvol te zijn. Het is dus van cruciaal belang dat u ervoor zorgt dat uw volgende werknemer zelfstandig kan werken (en dat u hem de juiste hulpmiddelen en ondersteuning biedt om dat te doen).
 4. Aanpassingsvermogen
  Nou, deze kon natuurlijk niet ontbreken! Aanpassingsvermogen is een soft skill waar alle werkgevers naar op zoek zijn. De wereld van werk is al drastisch veranderd en zal dat blijven doen. Tijdens de pandemie werd technologische vooruitgang naar voren geschoven, bedrijven die niet online waren, waren opeens online! Een personeelsbestand met flexibele werknemers is een personeelsbestand dat elke storm samen met u kan trotseren.

Als u de volgende keer een sollicitatie doorneemt of uw wervingsproces evalueert, houd er dan rekening mee dat ervaring in de bovenstaande vaardigheden net zo belangrijk is (zo niet belangrijker) dan opleiding en kwalificaties. Zoveel mensen die ongelooflijk getalenteerd zijn, worden over het hoofd gezien omdat ze niet naar de juiste universiteit zijn gegaan, of slechts 5 jaar in plaats van 7 jaar ervaring hebben. Is het niet tijd om onze geest open te stellen voor andere kwaliteiten, vaardigheden en passie die mensen een organisatie kunnen brengen?