Nu het aantal vacatures nog nooit zo hoog is geweest, overwegen veel werknemers die tijdens de pandemie zijn blijven zitten, om in 2022 over te stappen of zelfs een andere carrière te kiezen. Deze grote ontslaggolf is een grote zorg voor veel HR-directeuren, dus hoe kunnen HR-directeuren voorkomen dat werknemers ontslag nemen?
.
Opleiding
Als de organisatie te maken heeft met een hoog personeelsverloop, stel dan de vraag waarom de werknemers vertrekken. Worden er voldoende opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden aangeboden? De meeste medewerkers willen groeien binnen een organisatie en training, coaching en ontwikkeling zijn een belangrijk onderdeel om medewerkers te overtuigen om te blijven, omdat er een carrièreperspectief wordt geboden.
.
Salaris
Naast het eisen van carrièreperspectieven zijn ook de salarisverwachtingen veranderd en werknemers zijn niet alleen op zoek naar een lonende baan, maar ook naar een salaris dat in overeenstemming is met de gangbare standaarden in de sector. Nu de kosten van levensonderhoud de afgelopen 12 maanden drastisch zijn gestegen, moeten bedrijven meer dan ooit rekening houden met het feitelijke salaris.
.
Bedrijfscultuur
De pandemie heeft geleid tot een steeds veranderende werkcultuur en het zou interessant zijn om te zien hoe bedrijven zich aanpassen aan een personeelsbestand na de Covid-epidemie. Thuiswerken is niet meer weg te denken en een goede balans tussen werk en privéleven is een belangrijk aspect voor werknemers. Werknemers willen niet alleen flexwerken, ze willen ook deel uitmaken van de bredere bedrijfsstrategie en zich gewaardeerd voelen, dat er naar hen geluisterd wordt en dat ze gewaardeerd worden voor het werk dat ze doen.
.
2022 wordt een uitdagend jaar voor HR-directeuren, maar door het implementeren van een werknemers retentie strategie kan dit worden vermeden. Voor meer informatie over Talent4Success, neem vandaag nog contact op.