Alles wat u moet weten over het selecteren van een outplacementpartner

Bent u op zoek naar een outplacementbureau? Het selecteren van een juiste partner kan een hele klus zijn. Met zoveel outplacementaanbieders is het belangrijk dat u de juiste beslissing neemt. In deze bijdrage geven we u alle informatie die u moet weten over het selecteren van een passende partner.

Ten eerste, wat is outplacement? En wanneer heb je een outplacementbureau nodig?
Outplacement is een professionele dienst die ondersteuning biedt bij de loopbaanverandering van mensen die worden ontslagen, boventallig zijn of ervoor hebben gekozen hun baan op te zeggen. Deze vorm van dienstverlening staat ook bekend als “outplacement voor organisaties”, omdat het bedrijven helpt bij het beheren en beheersen van arbeidskosten in tijden van herstructurering. Met behulp van outplacement worden ontslagen werknemers geholpen bij een succesvolle overgang naar een nieuwe baan door middel van informatie en middelen die ze nodig hebben om een nieuwe baan in hun sector te vinden.

Deze diensten omvatten geïndividualiseerde zoekstrategieën, het schrijven van een curriculum vitae, loopbaanbegeleiding, sollicitatietraining en toegang tot vacatures. Outplacementdienstverleners kunnen ook aanvullende middelen aanbieden zoals bijvoorbeeld workshops o, financiële begeleiding en tips over het omgaan met stress.

Bij het selecteren van een passende outplacementdienstverlener dienen werkgevers rekening te houden met de behoeften van de werknemers en met hun budget. Niet alleen werknemers hebben baat bij outplacement, maar ook werkgevers kunnen er hun voordeel mee doen: ze kunnen de kosten in de hand houden en toch steun bieden aan degenen die door organisatorische veranderingen worden getroffen. Met behulp van outplacement kunnen organisaties hun reputatie hoog houden en een favoriete werkgever blijven voor toekomstige werknemers. Vergeet ook niet dat veel voormalige werknemers in de toekomst opnieuw kunnen worden aangenomen of zelf klant worden.

  1. Reputatie: Zorg ervoor dat u onderzoek doet en een gerenommeerde outplacementdienstverlener kiest. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de outplacementdienstverlener die u overweegt een goede reputatie heeft in de sector en over positieve recensies van voormalige klanten beschikt.
  2. Ervaring: Zoek een outplacementaanbieder met ervaring op het gebied van het begeleiden van kandidaten naar hun doelen. Dit is vooral belangrijk als u meer uitgebreide hulp nodig hebt bij het zoeken naar werk. Als u een multinational bent, is het heel belangrijk dat de gekozen outplacementaanbieder werknemers in verschillende landen kan ondersteunen en daarbij alle plaatselijke nuance
  3. Aangeboden services: Outplacement voor organisaties kan variëren afhankelijk van de aanbieder. U moet op zoek gaan naar een outplacementdienstverlener die de diensten aanbiedt die u nodig hebt, zoals het schrijven van een curriculum vitae, advies bij het zoeken naar werk, voorbereiding op sollicitatiegesprekken en andere ondersteunende diensten. Een outplacementaanbieder die flexibel is en 1:1 loopbaancoaching biedt voor alle personen is essentieel.
  4. Kosten: Afhankelijk van de diensten die u nodig heeft, kan outplacement duur zijn. Neem de tijd om verschillende outplacementaanbieders te vergelijken om te bepalen wat het beste binnen uw budget past. Vergeet niet ervoor te zorgen dat uw outplacementaanbieder geen strikte tijdslimieten stelt aan zijn diensten en dat uw werknemers te allen tijde toegang hebben tot hun consultant en hulpmiddelen.
  5. Ondersteuning: Zorg ervoor dat de outplacementaanbieder die u selecteert continue ondersteuning en middelen aanbiedt, zoals online informatiebronnen en workshops. Sommige outplacementaanbieders ondersteunen zelfs alumni gedurende de rest van hun loopbaan.

Talent4Success is onderdeel van Career Star Group en biedt flexibele outplacementdiensten op maat in 102 landen. Neem vandaag nog contact op voor meer informatie.