3 redenen om je outplacementpartner een warm hart toe te dragen

Organisaties zien vaak over het hoofd welke voordelen een outplacementpartner hun organisatie kan bieden… Deze Valentijnsdag delen we 3 voordelen van het samenwerken met een outplacementpartner.

.

Waardeer de steun die werknemers krijgen tijdens een reorganisatie

Een goede outplacementpartner is er om je te ondersteunen tijdens het gehele reorganisatieproces – niemand wil reorganiseren, maar om een bedrijf levensvatbaar en toekomstbestendig te houden, kan dit noodzakelijk zijn. Om een reorganisatie voor alle betrokkenen gemakkelijker te maken, zou ondersteuning via outplacementdiensten ter beschikking kunnen worden gesteld. Dit kan ondersteuning inhouden bij het schrijven van een curriculum vitae, het onderzoeken van nieuwe arbeidsmogelijkheden en ondersteuning bij het oefenen van het sollicitatiegesprek.

.

Zorg voor de overgebleven werknemers…

Outplacementondersteuning beperkt zich niet alleen tot de ontslagen medewerkers – het is ook bedoeld om de overgebleven medewerkers te ondersteunen en ervoor te zorgen dat het moreel en de productiviteit op peil worden gehouden. De sleutel hiertoe is duidelijke communicatie en de geruststelling dat werknemers in geen geval door hun eigen schuld zijn ontslagen.

.

Koester uw merknaam

Als outplacement correct wordt uitgevoerd, zal uw bedrijfsimago er baat bij hebben. De manier waarop een organisatie met een reorganisatie omgaat, zegt veel over de waarden van de organisatie en zal helpen bij het aantrekken van toekomstig talent. Ontslagen werknemers zullen immers eerder positieve feedback geven nadat ze zijn ontslagen op sites zoals Glassdoor.

.

Misschien denken veel organisaties dat het kostbaar is om een extern outplacementbedrijf in te huren, maar de voordelen wegen ruimschoots op tegen de kosten. Werknemers die tijdens het reorganisatieproces worden begeleid, blijven een positief gevoel houden ten opzichte van de organisatie, dragen bij tot nieuwe activiteiten en zullen wellicht weer een nieuwe functie ambiëren als de organisatie in de toekomst weer medewerkers nodig heeft.

.

Als u op zoek bent naar een outplacementpartner die u kunt vertrouwen en waarop u kunt bouwen, neem dan vandaag nog contact op met Talent4Success.